natuevo,
Η Natuevo ξεκίνησε το 2012, όταν φυτέψαμε Aloe Vera Barbadensis Miller στον παλιό αμυγδαλεώνα του βιολογικού αγροκτήματος της οικογένειας Φετοκάκη στο Βασιλεώνοικο της Χίου. Κάθε μέρα από τότε καλλιεργούμε και παράγουμε με στόχο την αυτάρκεια και την αειφορία, αφήνοντας όσο το δυνατόν μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, και πάντα στους ρυθμούς της φυσικής εξέλιξης. espa logo
βιολογικός χυμός αλόης

Η συνταγή του βιολογικού χυμού aloe vera δημιουργήθηκε στην προσπάθεια να βρούμε τον πιο άμεσο και φυσικό τρόπο να πίνουμε τη γέλη της αλόης και να απολαμβάνουμε όλες τις θεραπευτικές ουσίες αυτού του ιδιαίτερου φυτού. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η αλόη υπάρχει στη διατροφή μας, βοηθώντας στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βασική προϋπόθεση για έναν ισχυρό ανοσοποιητικό μηχανισμό. Το λεμόνι σε συνδυασμό με τη μαστίχα και τον μαραθόσπορο, εκτός από αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση, προσφέρουν τη γεύση του κάμπου και τη μυρωδιά της Χίου.

Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφθείτε στο Βασιλεώνοικο και να σας ξεναγήσουμε σε όλα τα στάδια παραγωγής του χυμού, από το ξημέρωμα που κόβουμε τα φύλλα στο χωράφι μέχρι το σούρουπο που σφραγίζουμε και το τελευταίο μπουκάλι στο εργαστήρι, σε μικρή κλίμακα, χειρωνακτικά και με αγάπη.

Διαβητης

Πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι η συστηματική κατανάλωση χυμού αλόης προλαμβάνει σημαντικά την εμφάνιση διαβήτη σε άτομα με προδιάθεση για διαβήτη. Κλινικές έρευνες αποδεικνύουν την μείωση του σακχάρου νηστείας και των τριγλυκεριδίων του αίματος. (4, 5) Γι’ αυτό, ο χυμός αλόης χρησιμοποιείται ήδη στην Αμερική και Ασία ως φάρμακο για προδιαβητικά άτομα και διαβήτη τύπου 2, με θαυμαστά αποτελέσματα, που οδηγούν μέχρι και σε μείωση ή διακοπή φαρμακευτικής αγωγής αντιδιαβητικών φαρμάκων, πάντα με την στενή παρακολούθηση του θεράποντα ιατρού. Η υπογλυκαιμική δράση της αλόης μέσω της ικανότητας της να ενισχύει την ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη, την καθιστά πολλά υποσχόμενη για την ρύθμιση προδιαβητικών και διαβητικών ασθενών. Μάλιστα μία κλινική έρευνα έδειξε υπεροχή της αλόης έναντι του αντιδιαβητικού φαρμάκου γλιπεριδίνης, ενώ απέδειξε αύξηση της ικανότητας έκκρισης ινσουλίνης από τα νησίδια του παγκρέατος, κάτι που ευνοεί την ρύθμιση του διαβήτη ουσιαστικά. (6)